Mër. Dhj 12th, 2018

FOTO- Mrekullitë e Sarandës që nuk duhet t’i humbisni këtë verë

Megjithëse kam shkruar disa artikuj mbi Sarandën dhe kam qenë disa herë vitet e fundit, vetëm këto javët e fundit po mësoj ta njoh më mirë dhe e vlerësoj, sepse, e pranoj, nuk e ka pushtuar kurrë zemrën si vendet e tjera të Shqipërisë si Tirana, Korça, Drimadhes.

Kështu e nis shkrimin e saj Sara Perico, themeluese e portalit të informacionit turistik mbi Shqipërinë “Vado in Albania”.

Qyteti i Sarandës shtrihet në një gji të mbushur me hotele, pallate dhe ndërtesa, nuk është shumë për t’u parë për të treguar të vërtetën, por para se të ndiheni të zhgënjyer, duhet të dini se kjo garë për ndërtimin e egër është pasojë e ngjarjeve historike, politike dhe ekonomike që prekën Shqipërinë në epokën postkomuniste.

Në një mënyrë apo tjetër, muret e bardha të betonit që na përballen nga Korfuzi janë gjithashtu pjesë e historisë së vendit dhe përfaqësojnë një aspekt të tij.
Megjithatë, këto ditë po punohet për shtrimin e shkallëve me një dysheme prej guri të bardhë që e stolis shumë qendrën e qytetit.

Megjithatë, nga pikëpamja e shërbimeve, asgjë nuk mund të thuhet, Saranda ka gjithçka: super markete mjaft të mëdha, dyqane të freskëta të mishit dhe peshkut, dyqane, lokale të frutave dhe perimeve, shërbime administrative dhe madje edhe spital. Ajo është gjithashtu plot me restorante, bare, klube nate, bare plazhi, taverna tradicionale, dyqane suvenire, shesh lojërash për fëmijë, një port tregtar, turistë dhe një shëtitore të gjerë dhe të këndshme për të kaluar.

Sipas mendimit tim, gjëja më e tmerrshme në Sarandë është trafiku, në verë edhe më i mbushur se Tirana. Natyrisht, gjithçka përqendrohet në qendër dhe në rrugën kryesore që çon në Ksamil në njërën anë dhe në Himarë në anën tjetër. Por, duhet të thuhet se për të qëndruar në qytet dhe për të lëvizur nga një plazh në tjetrin, nuk keni nevojë ta merrni makinën dhe gjithashtu për të arritur në Ksamil dhe plazhet përreth, ju mund ta bëni me lehtësi me autobus.

Saranda dhe plazhet përreth

Saranda ka plazhe të ndryshëm, disa hotele private. Personalisht unë gjithmonë kam disa rezerva për të ndaluar në plazhet e qyteteve që kanë portet, sepse sigurisht pastërtia e detit është prekur nga trafiku detar i anijeve gjithashtu të mëdha si anijet dhe anijet turistike.

Kështu që nuk ndalem kurrë në ndonjë plazh në qendër të Sarandës, por isha në vendet fqinje që janë në shtrirjen e tokës, që bashkohet me Sarandën në Ksamil.

Plazhi i Manastirit, Pasqyrat dhe Pulëbardha janë tri mrekullitë që absolutisht nuk duhet t’i humbisni për asnjë arsye në botë! Natyrisht, në qershor dhe në shtator do të ishte më mirë, por unë ju siguroj se ata janë të bukur edhe tani!

Kategori