Enj. Jan 24th, 2019

ITALI – Vdes Gilberto Benetton themeluesi i “Gruppo Benetton”

ROMË, 22 tetor . – Vdes në moshën 77 vjeçare Gilberto Benetton, pas një sëmundje të gjatë, i cili bashkë me vëllezërit Luciano, Giuliana e Carlo kishte themeluar “Gruppo Benetton” në vitin 1965.

I sëmurë për një kohë të gjatë, Benetton ishte shtruar disa ditë më parë në Trevizo për pneumoni dhe kushtet e tij u përkeqësuan edhe më shumë.

Ai ka qenë zëvendëspresident i “Edizione Srl”, i “Autogrill”, këshilltar i “Gruppo Benetton”, i “Atlantia”, “Mediobanca”, “Pirelli & C.” dhe “Allianz”.

Nga viti 2012 ai ishte bërë pjesë e “Italian Basket Hall of Fame” për sukseset e arritura me “Benetton Pallacanestro Treviso”.

Më 10 korrik vdiq më i riu nga katër vëllezërit, Carlo, në moshën 74 vjeçare. /G.S/

Kategori