Mër. Jan 23rd, 2019

“Nymfa e Liqeneve” një atmosferë festive traditash

TIRANË,14 shtator . – Festa Lokale “Nymfa e Liqeneve” iu mirëpret sot dhe nesër në Belsh. Festa ka për qëllim promovimin e bukurive natyrore të liqeneve të mrekullueshme të Belshit, promovimin e kulturës, traditës, veshjeve popullore të zonës dhe kulinarisë të zonës, veç të tjerash mes prodhimeve bujqësore dhe blegtorale biologjike, me qëllim tërheqjen e sa më shumë vizitorëve për turizëm liqenor dhe jo vetëm.

Dita e parë e festës sot ka nisur me një panair në sheshin e qytetit nga bizneset e zonës ku më pas ka vijuar me një konferencë shkencore nga lektorë të njohur me kumtesa për historinë e Nymfës së Liqeneve dhe në mbrëmje publiku vendas dhe vizitorët do të shijojnë një koncert nga grupet folklorike të zonës.

Dita e dytë e festës do të ketë një guidë turistike të mrekullueshme në vendet më të bukura të zonës së Dumresë.

Gjithashtu ministri i Turizmit dhe i Mjedisit Blendi Klosi është shprehur se ,” sot dhe nesër mund shkoni në Belsh, për të parë nga afër transformimin dhe rilindjen e kësaj zone. Por mbi të gjitha për të festuar me banorët dhe për të njohur produktet lokale, prodhimin e shafranit, vajit të ullirit, rakisë, verës, produktet blegtorale dhe gatimet tradicionale në një atmosferë festive traditash”. /a.a/ /a.g/

Kategori