Mër. Jan 23rd, 2019

Punimet me tezgjah, tradita shekullore që ruhet me fanatizëm

Punimet në tezgjah janë një traditë e lashtë e vajzave dhe grave që endin prodhime për nevojat e familjes dhe të të afërmve të tyre.

Në tezgjah gratë e Shkodrës punojnë mbulesa tavolinash, peceta personale, mbulesa divanësh, shalle, perde dhe një larmi modelesh me ngjyra të ndryshme.

Procesin e realizimit të tyre na i tregojnë sot “Në shtëpinë tonë”.

InfoPasqyra/tch

Kategori