Enj. Jan 24th, 2019

SHBA – Pjesëmarrje historike në zgjedhjet e mesmandatit

UASHINGTON, 7 nëntor . – Zgjedhjet e mesmandatit të zhvilluara dje në Amerikë për të zgjedhur Senatin dhe Dhomën e Përfaqësuesve në Kongres regjistruan një rekord në pjesëmarrjen e votuesve.

Amerikanë që votuan në zgjedhjet e mesmandatit ishin, sipas vlerësimeve paraprake, 113 milionë, ose 49% e elektoratit të regjistruar.

Në fakt këto janë zgjedhjet e para të mesmandatit në historinë e SHBA-së që kalohet numri i 100 milionë votuesve. /G.S/

Kategori