Mër. Jan 23rd, 2019

SHKUP – Mattis në vizitë zyrtare për shprehjen e mbështetjes amerikane

SHKUP, 14 shtator . – Sekretari amerikan i Mbrojtjes, James Mattis do të vizitojë Maqedoninë për të shprehur mbështetjen e SHBA-së për referendumin e 30 shtatorit për marrëveshjen me Greqinë për ndryshimin e emrit, bëri të ditur qeveria maqedonase.

Komuniteti ndërkombëtar ka vendosur miratimin e kësaj marrëveshjeje si kusht për anëtarësim e Maqedonisë në BE dhe NATO.

Për të njëjtin qëllim ishte atje edhe përfaqësuesja e lartë e BE-së, Federica Mogherini dhe ndihmëssekretari amerikan i Shtetit për Europën dhe Eurazinë, Wess Mitchell, kancelarja Angela Merkel, sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg si dhe kancelari austriak, Sebastian Kurz./ /os/ a.jor.

Kategori