Hën. Nën 12th, 2018

Shqipëria, hapa të rëndësishëm për hapjen e negociatave

LONDËR, 11 korrik /ATSH/ – Në një intervistë për të përditshmen “Albanian Free Press” dhe portalin “Independent Balkan News Agency”, kryeministri Edi Rama komentoi zhvillimet e fundit politike në rajon.

Në këtë intervistë që Rama dha për botuesin e Albanian Free Press dhe themeluesin e IBNA-së, Spyros Sideris, kryeministri shqiptar foli për procesin e integrimit të vendit në Bashkimin Europian, ndaloi mbi datën e fillimit të negociatave dhe takimin që pritet të zhvillohet mes atij dhe Ciprasit si dhe për marrëveshjen që dy palët pritet të nënshkruajnë.

Rama u shpreh gjithashtu për marrëveshjen mes Greqisë dhe Maqedonisë si dhe dha këndvështrimin e tij në lidhje me Kosovën dhe negociatat e saj me Serbinë.

Intevista:

Sideris: Zoti kryeministër, cila është pritshmëria juaj për rrugën e Shqipërisë drejt BE-së?

Rama: Ky është një proces në vazhdimësi.

Ne kemi bërë hapa të rëndësishëm për hapjen e negociatave.

Ne kemi marrë vetëm datën për hapjen e negociatave, që do të ndodhë vitin tjetër, por ne kemi hyrë gjithashtu në një proces të rëndësishëm të fazës analitike, që është faza që fillon pas fillimit të negociatave.

Kjo është një zgjidhje pozitive nëpërmjet të cilës ne nuk duhet të humbasim as edhe një minutë dhe ne duhet të përdorim këto 12 muaj për procesin analitik.

Sideris: Pas marrëveshjes mes Greqisë dhe Maqedonisë, tani jemi duke pritur për marrëveshjen e miqësisë mes Shqipërisë dhe Greqisë. Kur do të takoheni me Aleksis Cipras?

Rama: Besoj se ky takim do të zhvillohet shpejt.

Sideris: Çfarë prisni në lidhje me një zgjidhje mes Kosovës dhe Serbisë?

Rama: Zgjidhja që kemi parë mes Greqisë dhe Maqedonisë dhe gjithashtu zgjidhja mes Shqipërisë dhe Greqisë janë një tregues i mirë se kur ka vullnet, ka një rrugë.

Pavarësisht faktit se zgjidhja midis Serbisë dhe Kosovës nuk është e lehtë për t’u arritur, kam besim se do të vijë. /G.S/

Kryesore – Agjencia Telegrafike Shqiptare

Kategori