Mër. Dhj 12th, 2018

Studimet në SHBA, ambasada: Aplikoni në “EducationUSA Competitive College Club”

TIRANË,8 gusht/ATSH- I. Vata/ – Ambasada e SHBA-së në Tiranë, fton nxënësit më të mirë që kërkojnë të studiojnë në Amerikë të aplikojnë në programin  “EducationUSA Competitive College Club”.

“Jeni të interesuar të studioni në Shtetet e Bashkuara? Aplikoni në EducationUSA Competitive College Club, një program këshillimi që asiston studentët më të mirë të gjimnazeve, për t’u bërë kandidatë konkurrues në kolegjet dhe universitetet e Shteteve të Bashkuara”, shkruhet në faqen zyrtare të ambasadës.

Klubi i Kolegjit Konkurrues është një këshillues i grupit që ndihmon nxënësit e shkollave të mesme të jenë aplikantë konkurrues për kolegjet dhe universitetet e SHBA. Është një program nëntë muaj dhe pjesëmarrësit takohen për leksione, aktivitete të shërbimit të komunitetit, ushtrime ndër-kulturore dhe përgatitjen e testeve.

Këto aktivitete synojnë të mbështesin ata nxënës që po përgatiten në mënyrë akademike dhe shoqërore për të studiuar në SHBA.

Po ashtu jepen dhe kriteret që duhet të kenë aplikantët, ku thuhet se “për t’u kualifikuar për KKK, duhet: Të jesh student i shkollës së mesme (klasa e 10-të dhe e 11-të). Të keni GPA të lartë. Jini të interesuar për të studiuar në SHBA si një student universitar”.

Po ashtu ambasada e SHBA-së në Tiranë vë në dispozicion linkun ku mund të merren të dhëna rreth programit dhe aplikimit të të interesuarve. https://bit.ly/2vo0A19.

/e.caushi/

Kategori