Mër. Jan 23rd, 2019

TURQI – Dollari fjala më e kërkuar në Google

STAMBOLL, 13 dhjetor .- Në vitin e krizës së madhe të lirës turke, është “dollar” fjala më e klikuar në Google në Turqi, sipas statistikave të publikuara nga gjiganti i internetit.

Kulmi i kërkimit u regjistrua mes  12 dhe 18 gushtit, domethënë në ditët kur rënia e monedhës turke krahasuar me monedhat kryesore ndërkombëtare ishte shumë serioze, duke pasur frikë nga një goditje e vërtetë financiare.

Në vendin e dytë të kërkimit turqve ekziston shprehja “pema familjare”, në dritën e një portali të ri shumë popullore prezantuar nga qeveria për kërkimet e paraardhësve të tyre, ndjekur nga Kampionati Botërore i futbollit në Rusi.  /os/ a.jor.

Kategori